Facebook မွ ဓါတ္ပံုမ်ားမွာ Tag လုပ္ မခံရေအာင္ ပိတ္မယ္

facebook-emb-7


Facebook က သင့္မ်က္ႏွာကို မွတ္မိေနတယ္ဆိုရင္ သင္ယံုမလား ? Facebook က သူ႔ရဲ႕ လူမႈကြန္ရက္ သံုးသူအားလံုးရဲ႕ မ်က္ႏွာမ်ားကို နာမည္နဲ႔ တကြ သိေနပါတယ္။ သင့္ သူငယ္ခ်င္းေတြက သင့္ ဓါတ္ပံုမ်ားကို တင္ရင္ ဒါမွမဟုတ္ သင္နဲ႔ တူတဲ့ လူတစ္ေယာက္ရဲ႕ ဓါတ္ပံုမ်ားကို တင္ရင္ သင့္ကို အလြယ္တကူ Tag လုပ္ႏုိင္ေအာင္ သင့္နာမည္ကို အၾကံျပဳျပသေပးပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္းေတြက ဓါတ္ပံုမ်ားမွာ သင့္ကို Tag လုပ္တာကို စိ္တ္အေႏွာင့္အယွက္ျဖစ္ရင္ေတာ့ ပိတ္ထားႏုိင္တဲ့ နည္္းလမ္းရွိပါတယ္။


(၁) Facebook App ကိုဖြင့္ပါ။ ညဘက္အေပၚထိပ္မွ Menu ကို ႏွိပ္ပါ။ Accont Settings ထဲသြားပါ။


1


(၂) Timeline and Tagging ထဲသြားပါ။
 
2

(၃) ေအာက္ဆံုးမွ “ Who sees tag suggestions when photos that look like you are uploaded ? “ ကို တစ္ခ်က္ႏွိပ္ပါ။

3

(၄) Friends အစား No One ကို ေရြးေပးပါ။ ဒါဆိုရင္ သူငယ္ခ်င္းမ်ားက ဓါတ္ပံုမ်ားမွာ သင့္ကို Tag လုပ္တဲ့အခါမွာ Facebook က သင့္ နာမည္ကို အၾကံျပဳ ျပသေပးမွာ မဟုတ္ေတာ့ပါဘူး။

4


Facebook ရဲ႕ မ်က္ႏွာမ်ားကို ခြဲျခမ္းစိတ္ျဖာႏုိင္တဲ့ နည္းပညာဟာ သူငယ္ခ်င္း ၊ မိသားစု၀င္မ်ားနဲ႔ ခရီးသြားတဲ့ အခါ၊ ပြဲမ်ား သြားတဲ့အခါမွာ အသံုး၀င္ပါတယ္။ ခရီးသြား ဓါတ္ပံုမ်ား၊ ပြဲဓါတ္ပံုမ်ားကို တင္တဲ့အခါမွာ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကို လြယ္ကူစြာ Tag ႏိုင္ေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးပါတယ္။ ဒါေပမယ့္လည္း ဓါတ္ပံုမ်ားမွာ Tag လုပ္ ခံရတာကို စိတ္ညစ္ေနသူမ်ားအတြက္ အေပၚက နည္းလမ္းအတိုင္း ပိတ္ထားႏုိင္ပါတယ္။

 Digital Times




































<<<
ေအာက္ကေၾကာ္ျငာကိုတစ္ခ်က္ေလာက္ႏွိပ္ခဲ့ေပးေစခ်င္ပါတယ္ဗ်ာ။ ကၽြန္ေတာ့္ကိုတစ္ဖက္တစ္လမ္းကကူညီရာေရာက္ပါတယ္ဗ်ာ။
>>>
 

www.pyaephyo.com


0 comments:

Post a Comment